Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Tema: Biti covek
I ČOVEK: Šta ćemo danas da radimo? Dosadno ovo kameno doba..
II ČOVEK: Mnogo dosadno. Da bar imamo televizor.. Ali, znam šta ćemo danas da radimo. Znam jednog majmuna koji sledeće nedelje treba da postane čovek. Da napravimo razgovor s njim.
I ČOVEK: Sve je više takvih slučajeva. Evo u susednom selu ima dva prijatelja.. Jedan čovek, jedan majmun i druže se. Nemaju nikakvih predrasuda. Valjda taj majmun 'oće da upozna ljude dok je majmun, pa da mu posle kad postane čovek bude lakše..
II ČOVEK: Sigurno! 'Oćemo da krenemo?
I ČOVEK: 'Ajde.
(Dolaze u pećinu gde ih dočekuje domaćin - majmun koji treba da postane čovek)
DOMAĆIN: Dobar dan. 'Ajte izvolite ljudi moji. Ovo je moja žena. Čuo sam šta želite. Izvolte.
ŽENA: Dobar dan. 'Oćete nešto da popijte? Imamo hladnu, toplu i mlaku vodu. Vrela mi je nestala.
I ČOVEK: Neka hvala, nećemo ništa. Prestao sam da pijem, a i žurimo. Samo ćemo nekoliko pitanja pa idemo.
ŽENA: Kako hoćete.
I ČOVEK: Pa da počnemo.
DOMAĆIN: Možemo. Izvolite.
II ČOVEK: Vi ste majmun. Za nedelju dana bi trebalo da postanete čovek. Kako se osećate?
DOMAĆIN: Pa, šta da vam kažem. Dosta sam se majmunisao. Vreme je da postanem čovek. Ali znate, mislim da je danas teško biti čovek. Kada ste majmun niko ne može da vas napravi majmunom. A kada ste čovek, a gledaju na vas kao na majmuna, to može da vas povredi.
II ČOVEK: Da li se bojite da se ne osetite odbačenim kada postanete čovek. Kako će reagovati vaši bližnji, žena, deca, prijatelji?
DOMAĆIN: Najoštrije je reagovala moja žena. Boji se da kad postanem čovek ne počnem da se ponašam kao životinja. Znate, ima svakakvih ljudi. Ona se boji da kad postanem čovek ne počnem da je tučem i maltretiram, što kao majmun nikada nisam radio. Eto, šta da vam kažem. Ja sam kao majmun živeo časno i pošteno, bio sam jedan od najuglednijih majmuna, pa mnogi smatraju da je prava šteta da od takvog majmuna postane čovek. Ja za života jednu bananu nisam ukrao. Svestan sam da će mi kao čoveku biti mnogo teže da budem pošten.
I ČOVEK: Ipak, da li ponekad zažalite što ćete postati čovek?
DOMAĆIN: Sada je kasno za kajanje. Kao majmun sam napravio toliko grešaka da ću sigurno postati čovek. Pored toga, u zadnje vreme sve češće lupam gluposti, što je najbolji dokaz da ću postati čovek.
II ČOVEK: Hvala vam na razgovoru.
DOMAĆIN: Hvala i vama. Vrata moje pećine su vam uvek otvorena.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 10:58 pm.