Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Tema: Starost
Starost je nezvani gost svake mladosti ukrašena duborezom godina u spomen lepoti koja je postojala. Ova naša… Nije to prava starost sa štapom u ruci, pokretnim osmehom i ćelavim glavama bez namere ogoljenim. Ovo su one godine gde bi trebalo da zrelost pomuti razloge svih ludorija namerno napravljenih. Ali ipak… Ne mogu ga nazvati zrelo doba, jer to doba ne postoji. Neki se rode sa tom manom, a neki nikada ne steknu takvu vrlinu!
Jedno je sigurno… Nikada više nećemo sanjati,a da nam nije bitno da li će se snovi ostvariti. Nemamo više prava na to. Nekako se lice drugačije grči. Ta grimasa koju pravimo sve češće nije osmeh. Pogled se sve više gubi u daljinama od koje očekujemo da nam nešto vrati, da nam da odgovore za kojima tragamo, da nam stvori mir za koji pričaju da je nekada postojao. Da li su nam stari loše govorili ili mi nismo dobro razumeli bajke?
Veljko Kučević


Jesmo li ozbiljni ili samo ozbiljniji nego što smo bili... winkRazmišljamo li o starosti na vreme?

Osećate li... paniku, mir, znatiželju? Zapitate li se nad nečijim izboranim pogledom koliko je zadovoljan sobom sada? Imate li hrabrosti zamisliti sebe jednog dana? Osećate li se sada staro?
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 5:33 pm.