Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

"Da li se muskarci i zene, zaista, toliko razlikuju? Kazu da je na opasku iz naslova teme - "Muskarci su sa Marsa, zene su sa Venere" dodat i nastavak. "Osim kad su zaljubljeni". Ma da li, zaista, samo kad smo zaljubljeni pristajemo da tolerisemo razlicitost suprotnog pola?

Novija istraživanja pokazuju da je u genetskom kodu muskarca i žene samo 78 različitih gena. I kad govorimo o razlikama između polova, uglavnom priznajemo one u izgledu i biologiji. Mi se, međutim, razlikujemo u navikama, u reakcijama na spoljašnji svet i, naravno, u stavovima vezanim za odnos između muškarca i žene.

Koliko se razlikujemo

Muškarci i žene, na primer, različito pristupaju rešavanju problema. Većina žena želi da razgovara o problemu, da tu diskusiju iskoristi za produbljivanje ili jačanje odnosa sa partnerom. Većina muškaraca smatra da tada treba pokazati kompetentnost, odlučnost i posvećenost odnosu. Osećanja stavljaju na stranu i preuzimaju ulogu autoriteta.

U procesu obrade informacija, žene koriste intuiciju i povezuju više perspektiva, te uzimaju u obzir međusobnu povezanost elemenata. Muškarci imaju tendenciju emocionalnog odvajanja od predmeta, te da posmatraju više elemenata bez njihovog prožimanja i maksimalno smanjuju složenost. Oni razmišljaju linearno, tretirajući informacije nezavisno jednu od druge. Skloni su da zanemare nijanse koje su često ključne za uspešno rešenje.

Ženska memorija sadrži snažnu emocionalnu komponentu. Njihovo sećanje se zasniva na osećanju koje se vezuje za određeni događaj ili iskustvo. Muškarci iskustvo razgrađuju na elemente, zadatke ili delatnosti do kojih je došlo. Ovo je, smatra se, zato što hipokampus, koji je, pre svega, zadužen za memoriju, različito reaguje na testosteron (kod muškaraca) i estrogen i progesteron (kod žena).

Žene potrebu za bliskošću i osećanjem vrednosti zadovoljavaju kroz komunikaciju, razgovor, intimnu razmenu iskustava, osećanja i ličnih stavova. Muškarci, s druge strane, tu istu potrebu zadovoljavaju kroz zajedničko obavljanje raznih aktivnosti, bilo da je u pitanju sport, seks ili nešto treće.

Suština je, naravno, da se izbegne međusobna frustracija i nauči da se prihvataju razlike. Pomisao da ljubav čini da druga strana misli, oseća i dela isto kao i mi je, u najmanju ruku, apsurdna.

I, zato, drage dame, nemojte se nervirati što muškarci ostavljaju dasku na šolji podignutu i što ne pospremaju za sobom, niti što nemaju mišljenje o zavesama. Muškarci, oprostite ženama kad pitaju za boju kola umesto za marku i što ne umeju da koriste mape. Shvatite ih, kad u dva po ponoći, kad je, po vama, vreme za spavanje, one žele da razgovaraju o vašem odnosu. Ne ljutite se na vašeg muškarca kad na obično pitanje koje iziskuje odgovor sa da ili ne, on počne da govori o zakonima termodinamike. Muškarci, razumite da vašu damu ne uzbuđuje pomisao na seks između dva muškarca (samo zato što vas uzbuđuje pomisao na seks između dve žene).

I zapamtite naročito, i jedni i drugi, da ženama za predigru treba 45 minuta, a muškarcima 45 sekundi."

Pokusajte odgovoriti na ova pitanja sa Vasis tacaka gledanja.Gde nalazite sredinu,iz cega crpite toleranciju?

Osnovno vezivno tkivo je ljubav al i ona ce proci..i? Sta ce dalje?
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 7:33 am.