Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Ma koliko svi želeli ljubav, sve je više onih koji ne mogu da je pronađu i gube svaku nadu da će je ikada imati. Postoje različite teorije o tome šta je ključni faktor u izboru partnera. Neki govore o „hemiji“, uticaju vaspitanja, modela odnosa kojima smo izloženi, o privlačenju suprotnosti…
Koje korake treba preuzeti na putu do prave sreće u ljubavi?

1. korak - Preispitajte sebe

- Problem nastaje onda kada uporno birate muškarce s kojima jedino možete imati disfunkcionalan i nezadovoljavajući odnos. Bilo bi dobro da tada, uz pomoć psihoterapeuta, otkrijete šta je u osnovi vašeg izbora i da onda bez emocionalnih problema promenite nešto

Da li činjenica da žena nikako ne može da nađe pravog partnera znači da s njom nešto nije u redu? Da li ona treba da se menja?


– Korisno bi bilo da svako prvo sebe preispita. Da li postoji nešto u njihovim očekivanjima, stavovima, uverenjima što ih sabotira? Dakle, procenite šta je ono što sputava realizaciju zdrave partnerske veze i na tome poradite. To ne znači da treba da odustanete od sebe i da glumite ono što niste, već da u skladu s postojećim potencijalima unapredite sebe.


2. Ako se pretvarate, varate sebe, a ne druge

A da li žena treba da bude „lovac“ ili „plen“? Ima li tu mesta za kalkulaciju ili se treba ponašati u skladu sa svojim bićem, potrebama?

– Najpreporučljivije je odustati od igranja uloga i ponašati se autentično. Ponekad je korisnije iskoristiti karakteristike „lovca“, ponekad „plena“, zavisno od okolnosti u kojima se nalazite, karakteristika muškarca koji vas je zainteresovao… Ipak, najvažnije je da budete prirodni jer, ukoliko veštački odigravate određene uloge koje vam nisu svojstvene, sebi činite lošu uslugu. Razmislite o tome šta dobijate time što ste pridobili muškarca kojem se dopalo ono što vi suštinski niste.

Većina slobodnih žena koje su prešle tridesetu imaju udate drugarice koje nemaju vremena da idu u noćni provod kao nekada. Nemate s kim da izlazite? Nema ni novih poznanstava. Kako izaći iz tog začaranog kruga?

– Proširite socijalnu mrežu i u provod pozovite neku poznanicu. Rešenje je udružiti se sa sličnima, a i sačuvati one trenutno različite. S druge strane, udate drugarice mogu da budu dobri posrednici za upoznavanje muškaraca, i to proverenih, ne potpuno nepoznatih, kakav je slučaj kada nekoga upoznate u klubu. Drugarice imaju muževe, a oni prijatelje, tako da i tu ima prostora za upoznavanje. Ako se gnušate takvih nameštaljki, tu su rođendani, slave, različita okupljanja, gde se može pojaviti i neko ko bi vam mogao biti interesantan.


3. korak - Prihvatite da savršenstvo ne postoji

U svakom slučaju, najvažnije od svega je da ne odustanete, da se ne povučete i ne deprimirate zato što još niste pronašli osobu s kojom biste mogli da ostvarite lepu vezu.

– Nije samo jedna osoba na ovom svetu ona koja bi mogla da vam odgovara. Pružite šansu različitim muškarcima za koje procenjujete da bi mogli da vam odgovaraju. „On“ ne mora da odgovara idealnoj slici koju ste godinama marljivo dopunjavali. Bitno je da poseduje što više onih karakteristika koje vi pozitivno vrednujete.


Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 12:46 pm.