Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
---------------


Različiti komentari povodom pokušaja izbacivanja Darvinove teorije iz nastavnog plana za biologiju za osmi razred


Staro i novo čitanje Darvina
Poreklo čoveka kao predmet polemike: Čarls Darvin
Beograd - Ministarstvo prosvete posle svega nije zabranilo nastavnicima da učenicima predaju Darvinovu teoriju, a čak i da jeste, ovu odluku prosvetni radnici ne bi poslušali. To je, u najkraćem, stav nastavnika biologije koji su juče za naš list komentarisali najnoviji potez ministarke Ljiljane Čolić. Nastavnici ne kriju iznenađenje što su za izmenu nastavnog plana i programa iz biologije za osmi razred saznali iz Prosvetnog glasnika, napominjući da bi bila velika greška ukoliko bi deca ostala lišena saznanja o ovoj temi.
- Darvinova teorija nije sporna, ni na nivou pretpostavke, već je opšteprihvaćena. Nešto što važi kao naučna istina ne može se opovrgnuti - kaže za Danas Mirjana Jovanović, urednik za biologiju u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva.
- Potez ministarke Čolić je fenomenalan, jer su naučne činjenice uveliko osporile Darvinovu teoriju. Mnogi naučnici tvrde da će se Darvinova teorija pokazati kao najveća naučna zabluda XX veka. Većina naučnika zastupa koncept stvaranja. Evolucionistička teorija se nepravedno favorizuje, iako je u suprotnosti sa osnovnim zakonom biogeneze - kaže Miroljub Petrović, geolog i predsednik Centra za prirodnjačke studije.


((http://www.fotorola.com/uploads/f95da94ef4.jpg))
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 4:59 pm.