Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Iz najave filma "Gde cveta limun žut", sa sajta RTS:

"Бранећи сваки пут, свако брдо, сваку речицу, кад су свако село, свака зараван, сваки превој постајали историјске коте, Србија се, уздајући се у помоћ савезника, с војском, државним установама и силним избеглим народом нашла на Косову, преосталом слободном делу своје територије.

Ту је свака даља борба постала немогућа, па су се српска влада и српска Врховна команда, избегавајући капитулацију, одлучиле за једини, судбоносан, али у исто време и часни подухват да српска војска, српска држава и дотле избегли народ напусте своју државну територију и да се у више праваца, по највећој зими, повуче преко непроходних гудура Албаније и преко дела беспутне јужне Црне Горе ка Јадранском мору, у сусрет савезницима.

И српски народ и српска војска били су исцрпљени, на ивици људских снага, изгладнели и слабо одевени. Био је то јединствен подухват у историји, да једна држава оде у емиграцију.

Било је то незапамћено спасавање националне части, величанствено по подухвату и по великим жртвама страшно. Најстрашније у Светском рату.

Мучеништво српског народа у маршевима за опстанак народа и његово ослобођење изазвало је дивљење слободног света за Србију и Србе.

"Благословена да си, земљо, која си их оваквим родила!" - писале су новине света."

Posle samo sedamdeset i nešto godina, iste te novine o Srbima pišu sve najgore. Promenio se Svet, promenile su se u svetske novine i novinari..... promenili smo se i mi...
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 8:55 pm.