Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Tema: SPOOKY...
Psihicka energija (ili sire poznata kao magija) je, kao i svaka druga forma kosmicke energije, neutralna. Dobra ili zla je samo njena primena. Tako se , obzirom na primenu psihicke energije, govori o crnoj ili beloj magiji.
U mnogim knjigama o magiji kaze se da je crna magija primena psihicke energije za nanosenje zla. Nasuprot tome, bela magija ima za rezultat produkciju dobra u bilo kojem vidu. Tako su tipicne belomagijske operacije tkz. psihicko lecenje, molitve, uklanjanje karakternih nedostataka, razvice mentalnih sposobnosti itd. Klasicne crnomagijske operacije su vracanje sa ciljem nanosenja zla nekoj osobi, pribavljanje naklonosti osobe suprotnog pola magijskim sredstvima, izazivanje straha i mrznje, zrtvovanja zivog bica i sl.
Iz izlozenog moze se steci utisak da je veoma lako povuci granicu izmedju bele i crne magije. Stvar i nije bas tako jednostavna. Sa hermetickog stajalista znamo sta je dobro za jednog coveka, da li ga smemo naterati da to i prihvati, jer je to u njegovom interesu? Vidimo da se u situaciju uplice faktor slobode volje. Ne sme se na coveka delovati protiv njegove slobodne volje, ma kako uzvisen motiv lezao u osnovi takvog dejstva! Konacno, ko smo mi da odredjujemo sta je za nekog dobro, a sta zlo? Mozemo samo reci sta je za nas dobro. Sasvim druga stvar je nametati drugima to sto smo okarakterisali kao dobro. Svet je prepun spiritualnih zloupotreba. Setite se roditelja koji, tvrdeci da svome detetu zele samo najbolje, potpuno obogalje i unesrece dete za ceo zivot. Na takve i slicne mislio je onaj koji je rekao: Put u pakao poplocan je dobrim namerama.
Na taj nacin hermeticka aktivnost polaze eticki ispit ako:
- Ne nanosi nikome zlo u bilo kojem vidu
- Ne krsi niciju slobodnu volju.

A sto se rituala tice, ima bas luuuuudih....

Homoljski ritual za sticanje nevidljivosti

U ritualu ucestvuju dve osobe. Izvodi se nocu na usamljenom mestu gde se ukrstaju dve staze. Tu se nalozi vatra na kojoj u velikom loncu vri voda.Tokom cele operacije, koja prilicno dugo traje, ne sme se izgovoriti ni jedna rec, tako da se ucesnici sporazumevaju gestikulacijom. U kipucu vodu baci se ziv crni macak. U njoj se kuva tako dugo dok meso i koza ne spadnu sa kostura zivotinje.Tada ucesnici vade jednu po jednu kost i stavljaju je sebi u usta, jer neka od kostiju tako zrtvovanog macka daje nevidljivost. Kada se naidje na pravu kost, onaj koji ju je stavio u usta postane nevidljiv, a partner, da bi mu to stavio do znanja, klimne glavom. Zatim se ta kost koristi po potrebi.

roll

Veci deo posta je preuzet iz knjige "Kljucevi psihicke magije" - Slavinski
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 3:19 pm.