Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.

DeAlmasi, jednom će morati tako da bude. Do sada su se ovi dogovarali pa sve na kašičicu a cene su nam među najvišim u Evropi. U poslednje vreme su ipak počeli da se utrkuju ko će da napravi interesantniju i povoljniju ponudu, a Vip nema mnogo izbora na ovako razrađenom tržištu - mora da ponudi nešto mnogo dobro da bi privukao korisnike koji već godinama koriste jednu ili drugu mrežu. Monopol polako pada i počinje zdrava konkurencija. Znaš šta je Rokfeler rekao? "Dajte mi monopol nad čačkalicama i biću bogat čovek." wink

Otprilike i ja o tome govorim. Ameri su uveli "liberalizaciju" u snabdevanje gasom pa im je trenutno gas skuplji od struje, a sada se brane i nogama i rukama da zaustave liberalizaciju struje po istom modelu. Da ne pominjem (globalnu) lakrdiju u prozivodnji motornih ulja.
Domaći primer su npr. banke. Interesantna je isto utakmica između Mital-a i U.S.S. Naziru se loši i još lošiji mogući rezultati.

Bojim se da trenutna praksa pokazuje da pozitivni tržišno konkurencijski model vredi do "industrija" reda veličine većih kafića. Unhappy Oni krupni (kupci delova naše privrede) se najčešće dogovore i mirno spavaju.

p.s. Naravno, postoje i suprotni primeri, ali jedva da nadmašuju vrednost statističke greške.

p.p.s. Imaš li bwe neki avatar - letnji model? (Ovako još više mi je vrućina.) lol
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 8:35 pm.