Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Bugi-vugi

Bluz pisan za klavir opisuje se na različite načine: berel-haus, honki-tonk, itd. što su sve nazivi koji, opet, ukazuju na pojmove krajnje niskog i prostog porekla i okruženja. Za jednog naučnog interpretatora značenja džeza, koji je, shvatili ste, potpuno bezgrešan kao što je i bezgrešno sve u džezu i oko džeza, odnosno nenaviknut na bilo šta jače od voda – vode, donekle je neprijatno kada ustanovi da su osnovni džez žargoni gotovo u potpunosti izvedeni iz seksualnih aktivnosti.

„Bugi“, kao što to svi lepo vaspitani ljudi znaju, je južnjački izraz za prostitutku, a „bugi – vugi“ je izraz kojim se označava sekundarna faza sifilisa. Jasno je da je zbog svega toga dosta bugi – vugi naslova koji su bili moderni 30-tih godina prošlog veka nosilo pervertirane naslove poput, Drmaj me, diko, sve u šesnajs’ ili Honki – tonk bluz.

Bugi – vugi, u osnovi varijacija u dvanaestici preko regularno odsvirane bas linije, postoji u rasponu od škrtog sviruckanja bluzerskog Džimija Jensija, do treskave uzavrelosti Pita Džonsona & Alberta Amonsa koji mora da su ruinirali bar po dva klavira nedeljno. To je, pak, nadahnulo u istom smislu gromoglasne orkestarske sving verzije (koje mora da su ruinirale najmanje po dva zvučnika nedeljno) i postalo je osnovni sastojak te rane manifestacije popa, poznate kao „rokenrol“.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 7:08 pm.