Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Kuliranje III

Pomenuti orkestar je bio angažovan da svira na mestu koje se zvalo Kraljevska pećnica. Imajući u vidu deklarisane ciljeve, to ime je moglo da bude neka vrsta zlog znamenja i uprava je bila nagovorena da ime promeni u Kraljevsko gnezdo, što objašnjava kako se ovo nače neobjašnjivo ime našlo u istorijskim knjigama. Nonšalantno nazvanim bendom Kraljevskog gnezda, obavili su nekoliko snimanja i kada su rezultati skupljeni na jednom mestu, album je nazvana Kuliranje, kako ne bi došlo do apsolutno nikakve greške po pitanju onoga šta su pokušavali da urade.

Tako je osnovana „kul“ škola, pa su učenici pohrlili da se upišu. Jedan od njenih domara je bio slepi klavijaturista po imenu Leni Tristano, koji je podučavao direktore škole, alt-saksafonistu Lija Konica i tenor saksafonistu Vornija Marša, čije je ime bilo sofisticirani amalgam prideva „prazan“ i „istrošen“ a upravo je tako i zvučao.

Ubrzo posle toga, ta „kul“ škola otvorila je filijalu u Kaliforniji, paradoksalno, pošto je tamo klima toplija. To su nazvali Džez Zapadne obale pa su džezisti dobili zanimljivu temu za diskusiju o tome da li je džez Zapadne obale „kulerskiji“ i intelektualniji od džeza Istočne...
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 4:40 am.