Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Kuliranje IV

U međuvremenu, neizbežno, došlo je do reakcije, pa je počeo da se svira mnogo veseliji „kul“ džez po imenu „teški bop“, zato što je bio težak za sviranje, a za neke ljude, još teži za slušanje. Među muzičarima teškog bopa bio je i bubnjar Art Blejki, koji je imao metalne nitne zakovane za đonove čizama. One su potom ime dobile po njemu. Bio je to začetak muzike koja je išla đonim.

Kako je vreme prolazilo, tako je postojalo očiglednije da su mnogi kul svirači u stvari prilično vrući, dok su neki od teških bopera stvarno „kul“ i obavešteni. To je bilo prilično pametno od njih. U stvari, što se više udaljavate od 50-ih i 60-ih, teže je uvideti čemu služi sva ta frka; tako da možete još jednom da se zapitate da nisu zapravo pisci bili začetnici najvećeg dela džez istorije, kako bi predupredili eventualnu izlišnost i ponavljanje.

Međutim, treba pomenuti da je prvi „kul“ muzičar zapravo bio Biks Bajderbeke, krajem 20-ih, ali svi su bili suviše zauzeti uživanjem u muzici i izbegavanjem Ala Kaponea da bi to tada primetili.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 1:33 am.