Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Dejvis, Majls (1926-91)

Majls Dejvis je za života morao da otrpi rasne predrasude, uvrede, nerazumevanje, učinak navlačenja na heroin i skidanje sa istog, dugotrajne bolesti, veliki bol, neumereno laskanje i mnogo novaca. Opet, publika, promoteri, neki lični poznanici i jedan ili dvojica kolega muzičara morali su da istrpe Majlsa Dejvisa. Fakat je, kao što to biva i sa mnogim drugim genijima, da je Majls bio umiljat kao kaktus.

Uvreženo je mišljenje je da je njegovo sviranje trube bez obzira na muzičku okolinu uvek ostalo isto. Karakteristično za njega je i to da je on jedini džez muzičar čija je publika postajala sve mlađa kako je on postajao sve stariji. On je veoma lukavo to predvideo, svirajući džez za odrasle sa 19 godina, džez rok sa 39, a pravi rok sa 59.

Tokom 50-ih godina prošlog veka postao je notoran po tome što je okretao leđa publici. Sredinom 80-ih razvio je metod sporog hodanja unazad po čitavoj bini gotovo presamićen, uz usputno sviranje opiljaka melodije. Obe navike verovatno su bile u potpunosti lišene svakog značenja, ali to ne treba da vas odvrati od dubokoumne spekalacije tih postupaka.

Inace, dobro jutro svima, i jedno veliko dobro jutro Tutifrutti!!!
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 8:03 am.