Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Pre svega, dobro jutro, Bella. Mozda je tebi profesijonalna deforamcija da nam svima pozelis dobor jutro, ali je lepo videti da ti neko to pozeli cim oci otvoris. Ja se doduse, u to vreme, spremam za nocni pocinak, ali se uvek obradujem tvom "dobor jutro".

Sad da predjem na dzez. Disi Gilespli je jedan od mojih omiljenih dzez muzicara. Pa, da dam jednu lepu pricu na temu dodicne persone.

Po svedočenju samoga Miles Dejvisa, on je jednom prilikom jednostavno ušetao u salu u kojoj je Ekstajnov orkestar svirao i Dizi Gilespi (John Birks "Dizzy" Gillespie, truba, vokal, vodja orkestra), videvši ga kako pod miškom nosi trubu, pozvao ga je da se pridruži. Medjutim, u knjizi Majkla Džejmsa (Micheal James) o Dejvisu, navodi se sasvim drugačije Ekstajnovo svedočanstvo o tom slučaju:

"On je stalno tražio da svira sa orkestrom, a ja sam ga puštao da ga ne bih povredio jer tada je Dejvis bio grozan: jezivo je zvučao i uopšte nije znao da svira."
Medjutim, 1947. godine Čarli Parker je uzeo Dejvisa za stalnog člana grupe i tako je ovaj seo na stolicu koja je ranije pripadala velikom Diziju Gilespiju. To je bez ikakve sumnje, bio pravi trijumf za mladića od dvadeset godina koji za sobom nema nikakvog iskustva. Tokom narednih godinu i po dana, Majls Dejvis je radio sa Parkerom i razvio se u pouzdanog muzičara. Bez obzira na druge i drugačije uticaje, tada je Dejvis bio bi-bap muzičar, Gilespijevog tipa. Kao što će na osnovu njegovog kasnijeg rada postati očigledno, takav stil Dejvisu nije baš odgovarao, ali je u to vreme bilo nemogućno izmaći se Gilespijevom uticaju.

Dobro jutro svim ljudima koji vole dobru muziku, ma kog zanra ona bila. Voleti pesmu, muziku , znaci voleti zivot. "S pesmom se rodimo, s pesmom i umiremo".
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 12:25 pm.