Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Tema: RICHARD BACH
MOST PREKO VECNOSTI

“Mislimo ponekad, neam vise zmajeva. Ni jednog hrabrog viteza, ni jedne princeze u setnji tajnovitim sumaam da svojim osmegom ocarava jelene i leptire.

Ponekad mislimo da je vreme u kome zivimo bez granice, bez avantura. Sudbian to je nesto van horizonta; sjajne utvare prolazeci u galopu, pr emnogo vremena, sada su nestale.

Kakvog li zadovoljstva ne biti u pravu. Princeze, vitezovi, carolije i zmajevi, misterij ei avanture... ne samo da su ovde i sada, vec j eto sve sto je ikada postojalo na zemlji.

U nasem veku su se, naravno, promenila odela. Zmejevi danas nose drzavne uniforme, islednick aodela i opremu za unistavanje. Demoni drustva vriste i obrusavaju se na nas usudimo li se samo da dignemo pogled sa zemlje , ili da skrenemo desno tamo dgde3 su nam rekli da diemo levo. toliko su vesti postali i ovi priovidi da princeze i vitezovi mogu biti sakriveni od seeb samih.

ipak u snu nas jos uvek posecuju gospodari stvarnosti govoreci nam da jos nismu izgubili stit potreban za borbu sa zmajevima, ona strujanja plavog plamena kojim mozemo menjati svet po svojoj zelji. Intuicija sapuce istinu: nismo prasina, mi smo magla.
OVO JE PRICA O UMIRUCEM VITEZU I PRINCEZI KOJ AMU JE SPASILA ZIVOT. to je prica o lepotici izverima i cinima i zamkovima, o silama smrti koje su privid i o silama zivota koje su stvarnost. To je prica o avanturi za koju mislim da je najvaznija u bilo kom od vremena.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 12:04 am.