Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Termin "ISO 9000" ili drugačije (tačnije) "serija ISO 9000" se upotrebljava kao zbirni naziv za skup više standarda (9000-9999).
Međutim serija ISO 9000 sadrži i standarde koji ne spadaju među ove brojeve. Tako je deo serije ISO 9000 pr.i ISO 10018 koji tretira postupak rešavanja reklamacija - smernice organizacije.

Standarde je inače formulisala još pedesetih godina prošlog veka (A ko drugi?) američka vojska, kao posledica zahteva minimalnih kvaliteta koje bi trebao da ispuni isporučioc robe. (Dokle to sve ode?)

Možda je interesantno sledeće? Obzirom da su vrlo retke firme koje finalni proizvod proizvode bez kooperanata, ako žele da njihov proizvod izađe sa ISO 9000 sertifikatom svi dobavljači sirovina, delova i sl. moraju takođe da poseduju takav sertifikat. Dakle ako barem teoretski ono što nosi naziv "organic food" bi trebalo da bude to što piše da jeste. Wink Inače sam svojevrsno sa jednim sitnim zemljoposednikom računao da bi na hektaru zemlje, dva radnika bi trebala da uz pomoć štapa, kanapa, pumpe za zalivanje i dobre volje proizvedu oko 30-40 tona paprike. (naravno organic)p.s. Ebes sir! A kako? Po kom standardu?? lol twisted
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 7:34 am.