Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
ZLATNA BISERKA

Kada on i njegovi ne pune šljive orasima, deda Mileta - peče rakiju. Takvu, da u državnim laboratorijama Kanade i Amerike, kad su radili kontrolu i analize, nisu verovali da je Miletina rakija proizvedena u Srbiji.
- Pre izvoza u Kanadu dužni smo bili da odradimo laboratorijske analize i - Kanađani nađu da je nivo štetnih materija u našoj rakiji četiri puta manji od zakonom određenog minimuma. Nisu ljudi verovali - kaže dedin zet Nenad Stevanović.
Deda i svoju rakiju, „zlatnu biserku“ koja je na sajmovima u Novom Sadu, Koštunićima i Beogradu već osvojila 18 medalja, pravi po posebnom receptu.
- Od šljive odvajam koštice i repeljke, jer, sve što ne valja u rakiji potiče od koštice. Rakiju pečem na starinski način, ali sam za neke delove recepture angažovao profesore fakulteta, i onda - nema promašaja. Dobio sam i sertifikat instituta iz Frankfurta na Majni da je moja rakija čisto prirodna - kaže deda Mileta i najavljuje da će sa svojom „biserkom“ koju već prodaje po celoj bivšoj Jugoslaviji, Mađarskoj, Švedskoj, Americi, Australiji, posle sajma u Dizeldorfu, skorih dana i na sajmove u Parizu i Plovdivu.
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 4:27 pm.