Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Biometeorološka prognoza za 19.X'07. (prema RHMZ)

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE IZNAD NAŠEG PODRUČJA IMAĆE NEPOVOLјAN UTICAJ NA SVE HRONIČNE BOLESNIKE. OPREZ SE NAROČITO SAVETUJE OSOBAMA SA ISHEMIJSKIM I KARDIOVASKULARNIM OBOLјENJIMA, KAO I ASMATIČARIMA.

OD METEOROPATSKIH REAKCIJA SE MOGU JAVITI REUMATSKI BOLOVI, GLAVOBOLјA I BEZRAZLOŽNA UZNEMIRENOST.
UČESNICIMA U SAOBRAĆAJU JE NEOPHODNA POJAČANA KONCENTRACIJA.

((http://www.fotorola.com/uploads/cbc43dd756.gif))

Kako se osećate? Imaju li vreme uticaj na Vas?
Biometeorološka prognoza za 19.X'07. (prema RHMZ)

...OPREZ SE NAROČITO SAVETUJE OSOBAMA SA KARDIOVASKULARNIM OBOLјENJIMA...


Kako ce moje srce koje je u fronclama pregurati ovaj dan... Smile
Ja sam na promenu vetj odreagovala juche. 'El se vazhi i to? lol
Uglavnom , ali kao sto bakitza rece to je bilo jos prekjuce i juce..... znaci bolji sam prognozer lol lol lol
Nije mi baš jasna ta "priča". Meni se dani razliku po načinu odevanja. U stvari, vetar zna da me orespoloži, ali nikada još nisam primetio da sam down zbog vremena.

Jučer su npr. bili u dlaku isti meteopatski uslovi (po progonozi), a na forumu bi ršum :D Tongue Slično Vašim odgovorima i na poslu sam primetio da su jučer nešto se meteopate "vukle", a danas su već Ok. Smile

Isto, niko mi još nije objasnio na način da razumem, šta se to u stvari događa meteopatama. Nešto im "fali", ali kao da ni oni nisu sigurni šta je toWink
more sigurni su, no se prave ludi.........................Smile))
A i ti to misliš? A?

Ono ludi, će im i oprostim(o), ali to što se tu, PRAVE . . . e tu su me za srce "ujeli" lol


Kako se osećate? Imaju li vreme uticaj na Vas?imaju :x shock :? roll Smile :D lol twisted cry wink roll twisted evil cry oops Tongue :x lol 8) :? shock :o Unhappy Smile :D(http://www.fotorola.com/uploads/b032075881.jpg)

ma dzabe, ja spavam! wink
A i ti to misliš? A?

Ono ludi, će im i oprostim(o), ali to što se tu, PRAVE . . . e tu su me za "srce" ujeli lolzašta su te ujeli?..................................Smile))
Zašto?

Nemam pojma, koji je razlog u pitanju ali nema jedno parče. roll lol
Eo, pronaDZHoh neshto na zadatu temu...guglajutji 8)

Kad pada kiša, vi ste mrtvi bolesni, a kad duva vetar, iskačete iz kože od nervoze? Evo kako možete da sprečite i otklonite tegobe vezane za promene vremena u hladnim zimskim mesecima.

- Odavno je ustanovljeno da postoji veza između zdravstvenog stanja i atmosferskih prilika, naročito onda kad se one naglo menjaju. Mnoge osobe su osetljive na uticaj klime i veoma teško podnose vremenske promene. Uzrok? Zavisi: može da bude povezan sa konstitucijom ili sa stresom koji slabi organizam.


Vetar duva, srce lupa

Kad duva vetar, vi ste nervozni i srce vam lupa kao ludo? Po vetrovitom vremenu ste "naelektrisani", nervozni i preosetljivi. Ponekad čak primećujete i da vam srce ubrzano radi.

- Suv vetar ima za posledicu gomilanje elektrostatičke energije (one zbog koje doživite "strujni udar" kad se rukujete sa nekim) i deluje stimulativno na neke receptore u koži. Zato su nervi, ali i mišići, napeti.

Sličan mehanizam imaju i izuzetno snažni vetrovi. Međutim, u tom slučaju tegobe izazivaju nagle oscilacije atmosferskog pritiska, koje utiču na neke hemijske receptore u organizmu i mogu negativno da se odraze na raspoloženje. Otuda neobjašnjivi bolovi u mišićima, glavobolja i nesanica. I ne samo to: kod osoba koje pate od grčeva u stomaku, creva mogu da postanu još osetljivija u danima kad duva vetar.


Pad imuniteta

Hladni dani su za vas sinonim za nazeb, kijavicu, kašalj i bolove u grlu?

- Hladan vazduh stimuliše receptore na koži, izazivajući promene koje se odražavaju na ceo organizam. On otvara put virusima i bakterijama pošto blokira dlačice u nosu koje štite respiratorne organe. Osim toga, slabi imunološki sistem.

Krv je zadužena za transport antitela do delova koje treba braniti, ali po hladnom vremenu centralni organi uzimaju više krvi nego obično i zato su periferni delovi (recimo, nos i vrhovi prstiju) uvek hladni, ali virusima i bakterijama je olakšan život.

- I to nije sve. Hladnoća stavlja na tešku probu kardiovaskularni sistem, pošto dodatno zamara srce, koje mora da kompenzuje pad temperature tako što će brže pumpati krv. Nadbubrežne žlezde povećavaju proizvodnju adrenalina i kortizola da bi se organizmu obezbedilo više energije. Ako patite od povišenog krvnog pritiska, držite ga pod kontrolom, pošto niske temperature mogu da izazovu skok pritiska.


Melanholična magla

Kad je magla melanholični ste i sve vas boli? Uvek se rastužite kad padne? Razlog je nedostatak svetla, što ima za posledicu smanjeno lučenje serotonina, hormona zaduženog za opuštanje. Osim toga, kad je ružno vreme, osećate bolove u celom telu.

- Visoka vlažnost podstiče inflamotorne procese u nervima i zglobovima i spušta prag bola. Ono što biste leti osetili kao nelagodno tištenje, zimi se pretvara u oštar bol.

U kapljica vode iz magle nalaze se mikrobi koji tako lakše dospevaju u organe za disanje i zato su češći zapaljenski procesi. Zato po takvom vremenu postoji veći rizik od upale sinusa, uha, ždrela... Visoka vlaga na prelazu iz jednog godišnjeg doba u drugo može da izazove i probleme sa varenjem (kolitis). Tada se budi heliobakter, baketrija koja izaziva čir.
aaaaaaaaauuuuuu, bako, ti kad guglaš, guglaš.................Smile))
Šta sam ja sve propustio u životu. roll lol
aaaaaaaaauuuuuu, gulaš, gulaš.................Smile))sOS testo i kupus salatu.... wink
Da cela priča i nije bez osnova potvrđuje činjenica da pr. Švajcarci ne izvode hirurške zahvate kada duva Fen. (topli vetar koji, statistički dokazano, umanjuje uspeh).
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 3:56 pm.