Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Morski_Konjic kaže...

Ako vec povlacis paralele, povuci ih i sa aspekta pismenosti i svijesti ljudi. Ti kazes da smo danas pismeniji i obrazovaniji? Jesmo, moj qrac. Kriterijumi su danas drugaciji i nije pismen onaj koji zna da pise i cita... Koliko smo pismen i osvijesten narod sam si ukazao na primjerima rezima koji su dobijali i dobijaju izbore u zadnjih 20 godina...Sta je bila Srbija u 17., 18., 19.vijeku? Pa i u prvoj polovini 20. vijeka... Bila siromasna seljacka zemlja na Balkanu. Da nije danas bogata? U kojoj jos zemlji Vucic, lik sa pedigreom, moze ovakvom pricom ubjedjivo dobijati izbore. Gdje jos ima televizija poput Pinka koju gleda 90% stanovnistva? Sve su to konstante, nazadujemo ili stagniramo kao i uvijek, a napretka ima jedino u apsolutnom smislu.

Generalno jesmo pismeniji i obrazovaniji, a da li smo zbog toga pametniji i mudriji to je već nešto drugo. Zatim, naši preci su bili manje svesni dešavanja jer nisu bili informisani, a danas, iako informisanje dolazi sa svih strana, nema kritičke svesti koja u moru informacija pronalazi relevantne i vredne. Tačno je da je danas pismenost drugačija nego nekada i da danas biti pismen podrazumeva mnogo više od znati slova, ali nije poenta u pismenosti kao takvoj već u onome što ona obezbeđuje, a to je mogćnost da se na trajniji i brži način prenese informacija, neko saznanje i sl., i na taj proširi svest. Kada bi se prosečan čovek iz našeg vremena pojavio sa svojim znanjima stečenim u današnjem školovanju u vreme pre 100 ili više stotina godina on bi izgledao kao genije, dok mnogi genijalci iz toga vremena danas verovatno ne bi bili ni primećeni sa znanjima i sposobnostima koje su imali u vreme kada su živeli.
U odnosu na početak 20. veka zemlje na Balkanu su postale urbane, a urbanost je moguća ukoliko je zemlja razvijena. Što razvijena zemlja to veća urbanost.
Kažeš u kojoj zemlji Vučić bla bla bla, a eto ti npr. Trampa i njegov pedigre. Predsednik najmoćnije zemlje na planeti je blago rečeno veoma čudan tip. Tongue Vučić je za njega akademik, he.
Šta je problem sa Pinkom?! Pink je poznata politički šlitarska televizija. Svakoj vlasti podilazi, a novac pravi na rijaliti i turbo programima kakvih ima širom sveta. ...
Uopšte ne nazadujemo, jer bi nazadovanje značio neko vraćanje u prošla vremena, a to nije slučaj. No, da li se kvalitetno razvijamo to je već pitanje koje ima smisla. ... Wink
Život brzo prolazi
Kontrasica kaže...

Svaku temu zajebete, Samo da seksati se ne morate....bem Bas baš!

U pravu si lets talk about sex! Kako je bilo na krovu? Ili još nisi ispunila taj izazov. Tongue
Život brzo prolazi
ahaha, moj izazov jos nijedna clanica nije smela da prihvati :D
-Sta radi zena koja ne pije pivo, na Oktoberfestu?
-Izlaze grudi.
zedlion kaže...

ahaha, moj izazov jos nijedna clanica nije smela da prihvati :DBiće da ti i nije neki izazov mrgreen
- For God´s sake, Effie, why can´t you be like other girls?!
-Because the world is overcrowded with other girls Smile


pre nego sto me iskometarises, potrudi se da si jebeno savrsen/a
Kontrasica kaže...
Biće da ti i nije neki izazov mrgreenne bi ni ti smela. Tongue
-Sta radi zena koja ne pije pivo, na Oktoberfestu?
-Izlaze grudi.
zedlion kaže...
ne bi ni ti smela. TongueMa to sada nije bitno, nego koji je...
- For God´s sake, Effie, why can´t you be like other girls?!
-Because the world is overcrowded with other girls Smile


pre nego sto me iskometarises, potrudi se da si jebeno savrsen/a
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 4:03 am.