Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Nicija" deca...O deci koja imaju sve
O deci koja nemaju nista

O deci sa one strane duge
O "nicijoj" deci...ja to chitam deca sa one strane duge,i "nicija" posebno.
za mene duga ovde predstavlja granicu,srecna ili nesrecna, na jedne ili druge malisane.
pojam "nicija" chesto znachi nesto nezeljeno.opet mislim na njih,malisane.katkad nemi ili nesto slichno a nezeljeni i bas"niciji". dobro,nista nisam shvatio,ali svako ima pravo na svoju asocijaciju,neka bude klavirenje.
moj osnovni zivotni moto kad su deca u pitanju je da ona jednostavno pripadaju zivotu.to reche neko kome nisam upamtio ime.jer svako dete je svet za sebe.ljubav koju osecamo prema deci najchesce nismo u stanju da podelimo sa njima jer je distribuiramo a ne razmenjujemo.i da li je to uvek ljubav?ma nase neostvarne ciljeve namecemo deci tako da ona postaju zrtve nasih neuspeha.verujem da ih mi sami chesto prosto guramo na onu stranu duge, nemajuci sluha za njihove zelje i sklonosti.kad ih nadjemo,prepoznamo tamo negde daleko iza duge nekako je kasno.mi prichamo o ljubavi prema deci a ona je neosecaju jer ne govorimo istim"jezikom".
nedostaju nam deca,to je chinjenica.ali,ne da udovoljimo sebi ili drugima bilo sta.vec da pruzimo sansu deci da se prepoznaju u nechemu.da osete toplinu naseg prisustva,sigurnost na obostrano prepoznatljiv i prihvatljiv nachin.misim da je pravi osecaj zadovoljstva kod roditelja ako oseti da je "njegovo" dete srecno i zadovljno.da dozive i prihvate zivot kao svoju sansu,a ne obavezu da nadmase mene ili tebe.kao Srbi da opstanemo.neka opstanu i drugi.

"nicija" deca,to je ono najbolnije.za sve nas, pojedinca ili drustvo.deca koja traze neku ruku,srce da brine o njima.mislim na decu ometenu u razvoju,bolesnu.njihova jedina sansa je nasa savest,darezljivost i neka varijanta ljubavi.sta ona osecaju ili
razmisljaju to sam Bog zna?!
o deci koja imaju sve ne mislim nista.a koja nemaju nista?pa to nije prelazno ili nasledno!
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vreme je 5:06 am.