Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Postoji uobičajeno shvatanje da i muškarci, a posebno žene sa godinama sve manje misle o seksu, odnosno, sve manje žele da ga upražnjavaju. Već sa stvaranjem porodice i dobijanjem dece želja žena za seksom drastično opada, a kod muškaraca možda i ne, posebno ukoliko su monogamni i moraju da čekaju dok im se partnerka oporavi. ... Da li je po vama želja za seksom manja ili ne? Da li zapravo dobija drugačije oblike i drugačije se ispoljava, generalno je drugačija, a ne manja ili veća? Da li je pad želje za seksom povezan i sa smanjenjem volje za životom? Eros i Tanatos u večnoj borbi.


Studija objavljena u časopisu Journal of Sexual Medicine pokazala je da 70 osto Australijanki između 40 i 65 godina ima nizak libido. Brojka je veća nego što se očekivalo na osnovu prethodno sprovedenih studija.

Ispitanici su popunjavali upitnik dajući informacije o seksualnim akivnostima u poslednje četiri nedelje. Rezultati ispod 5.0 ocenjeni su kao loši, kada je nivo zainteresovanosti za seks u pitanju.

Doktorka Rosi Vorsli sa Univerziteta Monaš koja je predvodila istraživanje istakla je da ovaj problem poznat od ranije, ali da su brojke iznenađujući velike.

"To je nešto zbog čega bi mnoge žene trebalo da se zabrinu“, rekla je Vorsli.

Razlog nedostatka seksualne želje može da budu bolest, lekovi ili razne hormonske promene, ali i to kako se pogled na seks menja tokom vremena.

Seksualni terapeut i savetnik za veze Sindi Darnel veruje da nije reč o nedostatku uživanja, ali da potreba za seksom kod većine žena nije primarna, čak ni bitna.

"To ne znači da ne želite ili niste u stanju da uživate u seksu. To znači da ne postoji fiziološki podsticaj, ali se može javiti kasnije, ukoliko počne da se praktikuje“, objašnjava Darnel.

Uticaj na to mogu imati i fizički simptomi koji se javljaju za vreme menstrualnog ciklusa – naduvenst, umor ili bol takođe ubijaju želju. Stres, nedostatak privatnosti, duge veze, roditeljstvo takođe treba uzeti u obzir. Ni loša seksualna iskustva ne bi trebalo izostaviti.

Vlasnik najstarijeg seks šopa u Australiji Maurin Metjus ističe da nezadovoljstvo seksualnim odnosima nakon dužeg vremena može dovesti do izbegavanja takvih situacija, piše Independent. Kako da žene sa ovakvim problemom nađu rešenje?

"Kada dobijete motivaciju u boljoj ste poziciji da stvari promenite na bolje. Kao kada u hladnim jutarnim časovima treba otići do teretane na trening. Prvih deset minuta koji podrazumevaju ustajanje, oblačenje i izlaženje iz stana pravi su pakao“, objašnjava Darnel.

"Niko taj deo ne voli, ali ljudi to rade jer znaju kakvu korist imaju. Ista stvar je i sa seksom“.

Život brzo prolazi
ti Kale kolko vidim, ne planiras da nas napustas....
Ti pitaš da li je s godinama želja za sexom manja ili veća, a već u sledećoj rečenici prejudiciraš o smanjenjima i nedostacima.
Molay kaže...

Ti pitaš da li je s godinama želja za sexom manja ili veća, a već u sledećoj rečenici prejudiciraš o smanjenjima i nedostacima.

Pitam, a istovremeno i konstatujem šta je uobičajeno shvatanje i da istraživanja kažu da je tako posebno kod žena. Nakon toga sledi da li se sa tim slažete, jer kasnije postavljam pitanje da li se možda radi o tome da je želja drugačija, a ne manja ili veća, jer kako meriti veličinu želje?!
Život brzo prolazi
Leposava kaže...

ti Kale kolko vidim, ne planiras da nas napustas....

He, shvati to ovako. Ja nikad nisam ni bio sa vama tako ne mogu ni da vas napustim, jer da bi bio sa nekim to znači da se sa njim na neki način slažeš, da imate nešto zajedničko i sl. Sa tobom i tebi sličnomislećim i sličnopišućim neamam baš nešto zajedničko što bi se moglo napustiti, osim ako ne misliš da nam je pisanje kao takvo zajedničko. Čisto da ti malo zapetljam vunu. Tongue
Život brzo prolazi
Mislim da dolazi do promena ali samo kvalitativnih a ne kvantitativnih.
Prvo sam mislio da je tema o pokeru Happy
Molay kaže...

Mislim da dolazi do promena ali samo kvalitativnih a ne kvantitativnih.

E da, upravo se o tome može pričati, o kvalitetu. Koji su to mogući kvalitet, npr.?
Život brzo prolazi
kalelarga kaže...


E da, upravo se o tome može pričati, o kvalitetu. Koji su to mogući kvalitet, npr.?Nismo se razumeli. Mislio sam na kvalitativno u širem smislu a ne kvalitetno-nekvalitetno.
kalelarga kaže...


Pitam, a istovremeno i konstatujem šta je uobičajeno shvatanje i da istraživanja kažu da je tako posebno kod žena. Nakon toga sledi da li se sa tim slažete, jer kasnije postavljam pitanje da li se možda radi o tome da je želja drugačija, a ne manja ili veća, jer kako meriti veličinu želje?!Bananom- nikako prezrelom Unhappy
naravno da ti je nisak libido kada ti svaki dan serviraju spanac. zato su svingeri srecniji.

Idem putem jedem bonbonjeru, na te mislim zveknem u banderu!
Lako se kurčit, kada imaš talenta!
upropastiste temu coveku , jos i o salatama pocnite Smile
damica kaže...
Dobro me podseti.. otkad nisam pravila rusku salatu..

a koji majonez koristite za pomenutu?svaki je dobar , samo treba dobro izmesati Smile
kalelarga kaže...


He, shvati to ovako. Ja nikad nisam ni bio sa vama tako ne mogu ni da vas napustim, jer da bi bio sa nekim to znači da se sa njim na neki način slažeš, da imate nešto zajedničko i sl. Sa tobom i tebi sličnomislećim i sličnopišućim neamam baš nešto zajedničko što bi se moglo napustiti, osim ako ne misliš da nam je pisanje kao takvo zajedničko. Čisto da ti malo zapetljam vunu. Tonguepa kad nemas nista zajednicko sto nas onda gnjavis pobogu......
JanaJanko kaže...

sve ocu da ti Kazem, ti mora da si nezaposlen,sam samcijat, ni kuceta ni macheta, i mnogo ti je dosadno i nemas pojma sta ces sa svojim slobodnim vremenom posto se sa ljudima van kompjutera i citanja raznih studija povodom ovog ili onog, ne druzis sto ukazuje na tvoju asocijalnu prirodu. Ne podnosis neslaganje sa tvojim stavovima jer smatras da su jedini ispravni. Idi bre covece na psihoterapiju, nije sramota, i trazi posao, bilo kakav, samo da radis nesto i ako nista drugo, izadji u park i igraj Shah s penzosima, oni imaju vremena na pretek ko ti i mogu do sutra da razglabaju o globalnom otopljavanju i uticaju na maslachakbolje da si mu brknula prs u oko....sad kad pocne da histerise...
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 10:37 pm.