Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

Pregled samo jednog posta.
Ništa na poklon........


Bio je poseban dan i Tumaralo je poželeo da Erlu, svom najboljem drugu, nešto pokloni. Ali šta? Činiju za hranu već ima. Krevet ima. A ima i igračku za glodanje. Ima sve. Tumaralo se ubio od razmišljanja. Šta pokloniti nekom ko ima sve? NIŠTA!! Erlu će pokloniti jedno ništa. Ali gde naći ništa u ovom svetu prepunom svega i svačega?

Tumaralo je mnogo puta čuo kako Frenk kaže da «nema ništa na televiziji». Međutim, što se Tumarala tiče, na televiziji uvek ima ponešto. Mnogo je puta čuo i da Dizi i njeni drugari kažu kako im se ništa ne radi. Međutim, ako Tumarala pitate, svako uvek radi bar nešto. Mili se vratila iz prodavnice i rekla: «To što oni prodaju jedno je veliko ništa!»

I tako je Tumaralo pošao u kupovinu. Pogledao je na svakoj polici. Video je sve i svašta. Poslednje ovo i najnovije ono... ali nije pronašao ono što je tražio- ništa.

Onda se vratio kući, smestio se na svoje jastuče i ostao da mirno sedi (onako kako to samo mačke umeju da rade). I tek kada je prestao da traži, pronašao je ništa. Uzeo je kutiju i stavio ništa u nju, a onda je pomislio: Hmmm... možda Erl zaslužuje više od ovog, pa je uzeo veću kutiju.

«E sad ima ničeg koliko mu duša ište!»

«Za mene?», upita Erl. «Tumaralo, pa nije trebalo ništa da mi poklanjaš.»

«Ko li mu je rekao?», pomislio je Tumaralo.

Erl je otvorio poklon.

«Pa ovde nema ništa», reče Erl.

«Jeste!», na to će Tumaralo. «Ništa... osim tebe i mene.»

I tako su Tumaralo i Erl mirno sedeli i uživali u ničemu i svačemu.

Jer s prijateljem je čak i ništa vrednije nego sve na svetu!!!
==========================================


Autor knjige Patrik Makdonel, cuveni autor stripova.
Kako bi reagovali da dobijete NISTA na poklon?
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vreme je 2:53 pm.