Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od
Zašto je Betmen moj omiljeni super-heroj? Zato što je kul, prosto suviše kul za reči. On je učinio da mala, ružna stvorenja koja ciče tokom letnjih noći oko uličnih lampi takođe postanu kul. Nije radoaktivan, nije sa druge planete, nema robotsko odelo. On je prosto lud, ali na način koji ugrožava isključivo podli ološ, a štiti običan plebes.

Batman: Gotham Knight Ali on jeste lud; Brus Vejn je doživitno osakaćen prizorom nasilne smrti svojih roditelja.
Koga god da pokuša da spasi, Brus ceo život u stvari neuspešno spašava mamu i tatu. To je njegov radioaktivni pauk ili njegov Kriptonit.

Sastavljen od šest kratkih animiranih priča, ovaj film pravi vezu između ’’Batman Begins’’ i nedavno izašlog ’’The Dark Knight’’ koji je već uništio sve rekorde gledanosti. Na njemu su radili različiti pisci i animatorski timovi, pa je krajnji rezultat najsličniji veoma uspešnom ’’The Animatrix’’ kolažu koji igrao istu ulogu za Matrix serijal.

Ali sličnosti između ’’The Animatrix’’ i ’’Batman: Gotham Knight’’ tu prestaju. Stilovi animacija svih Betmen mikro-filmova, iako besprekorni, veoma liče jedni na druge, a još problematičnije, tematski su previše dečije orjentisani; da su se scenaristi malo više bavili mračnom stranom Mračnog viteza, ovo bi bilo mnogo upečatljivije ostvarenje.
Neke celine daju pogled u prošlost Brus Vejna, ali one više izgledaju kao kurioziteti svetskog plejbolja nego prizor nastanka osakaćene ličnosti koja jeste Betme.

U kontrastu, prve dve priče ’’The Animatrix’’, nazvane Druga Renesansa, pokazuju uznemiravajuće krvav i manični početak rata između mašina i čoveka, koji je za mene verovatno najupečatljiviji segment celog Matrix opusa.

’’Neka je blagosloven svaki oblik inteligencije’’ izgovara kompjuterski program dok prepričava rata u Drugoj Renesansi.
’’Ni jedan oklop ne može da zaustavi metak na maloj razdaljini; zar nisi to znao?’’ govori ranjenom Betmenu negativac u priči Deadshot.

Ovo rečenice sasvim lepo pokazuju kako stoje stvari. ’’Batman: Gotham Knight’’ je zanimljiv crtać pored kog 75 minuta brzo prolazi, ali na kraju ostaje baš to – crtać.
Captcha izazov
Osveži sliku
Prepišiti verifikacijski kod iznad