Registracija
Upoznavanje.net vam pomaže da se povežete sa drugim ljudima iz vašeg života.

od
Pre više godina, u rubrici o stranim zvezdama nekog nedeljnog časopisa video sam fotografiju koju i dalje pamtim. Tokom svog koncerta Enrike Englesijas je pozvao mladu obožavateljku da mu se pridruži na bini. Na kraju pesme, par se zagrlio i prilično strasno poljubio, a fotoreporter uhvatio taj trenutak. Ovo za sebe nije ništa neobično; stvar koja je ovu fotografiju učinila nesvakidašnjom je činjenica da je devojka niža od Englesijasa za gotovo dve glave i teška najmanje 100 kilograma.


Devetke the Nines Nekako, popularna kultura, marljivo kultivisana od strane dizajnera, supermodela i urednika magazina o lepoti, uspela je da nas ubedi da je takva scena nešto neobično.
Lepi, zgodni ljudi provode vreme sa drugim poput njih. Isto važi za ne-toliko-lepi i ne-toliko-zgodni. Mešanje ovih ’’vrsta’’ je neprirodno – baš kao u romanu ’’Vremenska mašina’’, Morlioci žive pod zemljom, a Eoli pod suncem. Kada se susretnu, mogu da se dese samo loše stvari.

’’Devetke’’ veoma perfidno i neverovatno efektivno taj koncept baca kroz prozor. Glavni glumci, Rajan Renolds i Melisa Mekarti jesu jednako neverovatan par kao i Enrike i devojka na koncertu. Renolds je mlada akciona zvezda kockaste vilice i tela prvaka u surfu ili sličnoj discilplini. Melisa Mekarti izgleda kao žena pekara iz 19. veka – rumena, bistrih očiju i prekrivena oblinama, ali ne onim koji traži ’’Victoria's Secret’’.

To ne sprečava da se između ovih likova stvara neverovatno jaka hemija, savršeno prilagođena neobičnom toku filma.
U početku, Renolds je propali glumac koji pada pod kućni pritvor, a Melisa njegov publicista koji mora da ga drži van nevolje. Tokom sledeće celine, ovi životi nestaju, a pojavljuju se drugi: Renolds je pisac TV scenarija u čijoj novoj seriji Melisa treba da tumači glavnu ulogu. U poslednjem, Rajan i Melisa su u braku, izgubljeni u šumi sa svojom ćerkom nakon kvara na njihovom automobilu.

Svo vreme, misterija neobjašnjivog skakanja kroz likove drži gledaoca u dilemi, dok se konstantno broj 9 provlači kroz sve situacije. Međutim, srž filma za mene ne predstavlja potraga za odgovorom koji se, istina, na kraju prilično uverljivo plasira, već odnos dve osobe, tojest njihovih duša ili esencija, koje kroz sve inkarnacije gravitiraju jedna ka drugoj. To je ljubav svaki put – nekada je erotična, nekada prijateljska, ali uvek je tu.

U tom čudnom svetu, ona je konstantna, a obe strane su u stanju da progledaju kroz svoja tela, okolnosti i druge ljude kako bi našli ono što je zaista bitno: jedno drugog.

Veoma nežan film koji toliko dobro priča svoju ljubavnu priču da nikada nećete ni poželeti da tražite nelogičnosti ili greške u naraciji.

Plusevi: dinamika glavnih glumaca; mešanje raznih tehnika snimanja; muzička podloga
Minusi: možda za nijansu preambiciozan film #
Captcha izazov
Osveži sliku
Prepišiti verifikacijski kod iznad